Omgeving ontmoet Omgevingswet

Posted by on 2 March, 2018 in Blog | Comments Off on Omgeving ontmoet Omgevingswet

Omgeving ontmoet Omgevingswet

Tijdens de clinic ‘Omgeving ontmoet Omgevingswet’ op 14 februari in de Gelderlandfabriek in Culemborg verdiepten ruim 40 initiatiefnemers, initiatiefversterkers, overheden en andere belanghebbenden, onder leiding van Jean Eigeman, zich in ‘hoe we de samenleving gaan voorbereiden op de Omgevingswet’. De Omgevingswet geeft inwoners net zoveel invloed en macht als overheid en bedrijfsleven. Maar in de praktijk zal dat niet vanzelf gaan. Zonder succesvol maatschappelijk initiatief en een bloeiende burgerbeweging gaat de Omgevingswet niet werken zoals bedoeld. De aanwezigen bedachten hiervoor de eerste wegwijzers.

De clinic was de eerste van een reeks leersessies die DuurzaamDoor in 2018 hiervoor programmeert. CNME Limburg, De Coöperatieve Samenleving, Kracht in Nederland en GreenWish geven hieraan in regionale bijeenkomsten een vervolg.

De deelnemers hebben hun bevindingen vertaald in een poster, welke via de downloadspagina te bekijken is. Na de zomer worden de bevindingen gedeeld tijdens een gezamenlijk event. “Zo worden we samen wijzer.”