Na de stad de natuur

Posted by on 25 April, 2017 in Blog | Comments Off on Na de stad de natuur

Zoals aangekondigd: na de stad de natuur. Die tweedeling is voor Portland en omgeving niet zo scherp. De stad is verweven met het groen en de natuur in de omgeving. De rivier de Willamette is bepalend voor het karakter van de stad. Deze zijrivier van Columbia river is een oude levensader die de stad als havenstad tot leven heeft gebracht en die ook nu nog het dagelijks leven bepaalt. Veel verkeer tussen Noord en Zuid, maar ook veel nieuw leven voor “stads” landbouw (Sauvie Island in de rivier vlak voor het stedelijk gebied) en voor de natuur in de stad.

Op een uur rijden van de stad liggen ruige gebieden met snel stromende riviertjes en even verder ligt Mount Hood, eeuwig met sneeuw belegt. Direct bij de stad ligt het Forest Park met o.m. de Wildwood Trail van ongeveer 30 miles van zuid naar noord. De trail begint dicht op het centrum en eindigt ver in het buitengebied dwars door prachtige bossen.

Het voorjaar is zichtbaar. Het water stroomt nog snel, is ook nog hoger. Bloemen, jong groen. Ook de gevolgen van de heftigheid van de voorbije seizoenen komen voorbij. Stormen hebben zichtbaar huisgehouden. De natuur weet er raad mee, snel nieuw leven op onverwachte plekken. Je komt volledig tot rust. Goed om er te zijn. Mooi ook om te zien dat veel werk door vrijwilligers wordt gedaan en dat natuur en mensen elk hun eigen afval ruimen. En overal word je kort maar krachtig geïnformeerd over wat je kunt tegenkomen, over de herkomst van planten, dieren, de invloed van mensen, van het klimaat … educatie en genieten gaan hand in hand.